Vanaf €0,50 per m2     precies op maat     voor elk seizoen

Hoe krijg ik mijn gras weer groen? 3 belangrijke tips

Gazonmestwinkel > tips & updates > Hoe krijg ik mijn gras weer groen? 3 belangrijke tips

Hoe krijg ik mijn gras weer groen?
3 belangrijke tips

Iedereen wil een groen gazon in de tuin. Toch lukt het lang niet iedereen om het gras in de tuin lekker donkergroen te houden. Ziet jouw grasperk er niet mooi uit? Dan zijn er enkele dingen die je zelf kunt doen om hier verandering in te brengen. In dit artikel geven we je drie belangrijke tips.

Tip 1: maai het grasveld regelmatig

Het is erg belangrijk het gazon in de tuin regelmatig te maaien. Door het gazon te maaien, bevorder je namelijk de algemene kwaliteit en groei. Dit komt omdat de lange grassprieten het zonlicht blokkeren voor de kleinere grassprieten. Maai je niet regelmatig, dan kunnen de kleinere grassprieten niet goed groeien. Ook worden deze vanzelf wat bruin en dof.

Wij raden je aan het gazon van de lente tot de herfts een tot tweemaal per week te maaien. Als het in de zomer erg warm wordt, mag het gras best wat langer worden. In deze periode kun je het gazon in de tuin dan ook het beste eens per twee weken maaien.

Tip 2: geef extra water bij droogte

In de zomer kan het flink warm worden in Nederland. Als het warm en droog is, hebben die kleine grassprietjes wat meer liefde en zorg nodig. Heeft het langere tijd niet geregend? Neem de taak van het bevochtigen van jouw gras dan van Moeder Natuur over. Dit doe je door het gazon in de tuin ongeveer eens per week water te geven.

Let op: besproei het gras het liefst in de ochtend of in de avond.  In de middag kun je beter niet sproeien, dit is namelijk een stuk minder effectief. Veel water is vaak al verdampt voordat het de wortels in de grond heeft bereikt. Wanneer het niet anders kan kun je het toch met een gerust hart doen. Het heeft totaal geen negatief effect op de kwaliteit van het gazon. Dat gras verbrand door het geven van water is een ouderwetse fabel.

mest voor gazon

Tip 3: gebruik mest

De laatste tip die wij je willen geven om jouw gazon lekker gezond en diepgroen te houden, is dat je het gazon regelmatig behandelt met mest. Door het gras in de tuin te bemesten, zorgen je ervoor dat de grassprieten de voedingsstoffen krijgen die ze nodig hebben. Deze voedingsstoffen helpen de grassprieten niet alleen goed te groeien, maar beschermt je grasveld bovendien tegen schimmels. Door het veld in de tuin regelmatig te bemesten, zorg je ervoor dat het een mooie kleur krijgt en deze mooie kleur ook houdt.

Zitten er kale plekken in jouw grasveld? Dan is dit een teken dat je het veld moet bemesten. Als er veel mos tussen de grassprieten groeit is het beter om je gazon eerst te verticuteren en daarna ook te bemesten. Succes!

GROENER GRAS

Het hele jaar een perfect groen gazon, dat wil iedereen toch?! Wij begrijpen best dat dit een uitdaging kan zijn, dus helpen wij je graag op weg!