Vanaf €0,50 per m2     precies op maat     voor elk seizoen

Wat doet gazonmest?

Gazonmestwinkel > tips & updates > Wat doet gazonmest?

Wat doet gazonmest?

Sommige mensen hebben een prachtig gazon. Andere mensen doen flink hun best om hun gras goed te onderhouden, maar slagen hier toch niet helemaal in. Het verschil tussen de mensen met een prachtig gazon in de tuin en mensen met een dof, bruin en kaal gazon, is dat de eerste groep gazonmest gebruikt om het gras te onderhouden.

In dit artikel lees je waarom ook jij mest zou moeten gebruiken in het onderhoud van je gras. Ook lees je wanneer je het gazon in de tuin het beste kunt behandelen met mest en hoe je dit moet doen.

Gazonmest

Waarom gazonmest gebruiken?

In mest zitten allerlei natuurlijke stoffen. Deze stoffen voeden je gras. Niet oppervlakkig, maar tot diep in de wortels. Door regelmatig mest op het grasveld in de tuin te strooien, is het gras beter beschermd tegen ziektes. Denk hierbij aan ziektes die veroorzaakt worden door bijvoorbeeld schimmels. En omdat het gras de juiste voedingsstoffen krijgt, zal het beter groeien.

Bovendien ziet gras dat regelmatig bemest wordt, er veel beter uit. Het gras is niet alleen groener, maar groeit bovendien gelijkmatiger. Dit wil zeggen dat er minder kale plekken in het grasveld zitten.

Wanneer gebruik je mest?

De meeste mensen denken dat gras alleen in het voorjaar en in de zomer bemest moet worden. Dit is niet het geval. Gras heeft het hele jaar door mest nodig, met uitzondering van de winter. Dit betekent dat je het gazon in de tuin in de lente bemest, maar ook in de zomer en in het najaar.

De beste periodes om mest te gebruiken, zijn maart en april, juni en juli en september en oktober. Bemest je je gras in de juiste periodes, dan zal het grasveld er het gehele jaar door mooi en donkergroen uit zien.

Door gras in de lente te bemesten, zorg je voor een snelle aangroei. Ook zorgt mest in de lente voor een mooie, groene kleur. Bemest je gras in de zomer, dan zorg je ervoor dat het goed beschermd wordt tegen deze droge periode. En bemest je gras in de herfst, dan zorg je ervoor dat de wortel goed groeit. Hierdoor is de wortel sterk genoeg om de kille wintermaanden door te komen.

Alternatief robotmaaier

Tip 3: gebruik mest

Je kunt gras het beste bemesten met een handstrooier. Door een handstrooier te gebruiken, wordt de mest namelijk goed verdeeld over het gras. Heb je geen handstrooier? Dan kun je onderstaande stappen volgen om het gazon in de tuin goed te bemesten of de handstrooier bij ons bestellen!

  • Verdeel het gazon in vlakken.
  • Bereken het oppervlak van ieder vlak. Bereken hoeveel mest je per vlak nodig hebt.
  • Bestrooi alle vlakken van het gazon nauwkeurig. Controleer goed of je geen enkel plekje vergeet.
  • Bewater het gazon na het strooien van de mest. Richt de tuinslang niet direct op het gras, maar naar boven. Zo boots je regendruppels goed na.

Succes!

GROENER GRAS

Het hele jaar een perfect groen gazon, dat wil iedereen toch?! Wij begrijpen best dat dit een uitdaging kan zijn, dus helpen wij je graag op weg!